NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ουκρανία θέλει να κάνει το Τσερνόμπιλ επίσημο τουριστικό αξιοθέατο

Η Ουκρανία θέλει να κάνει το Τσερνόμπιλ επίσημο τουριστικό αξιοθέατο
12_07_2019 | 12:52 12_07_2019 | 12:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Τσερνόμπιλ, ο τόπος της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους, αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα επίσημο τουριστικό αξιοθέατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Ουκρανίας.

Αν και κάποτε αποτελούσε το επίκεντρο μιας αποκλεισμένης ζώνης πολλών τετραγωνικών χιλιόμετρων, η περιοχή δείχνει να παρουσιάζει τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας, μετά και την ομώνυμη σειρά που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky, καθώς υπέγραφε το σχετικό διάταγμα, «πρέπει να δώσουμε σε αυτήν την περιοχή της Ουκρανίας μια νέα ζωή». «Μέχρι τώρα, το Τσερνόμπιλ ήταν ένα αρνητικό μέρος ου brand της Ουκρανίας. Είναι καιρός να το αλλάξουμε αυτό» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την WIkipedia, το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια.

Με πληροφορίες από CNN

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr