NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

CNBC: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

CNBC: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Φωτογραφία: EU2017EE Estonian Presidency
15_07_2019 | 12:29 15_07_2019 | 12:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Τις διαδικασίες για την εξεύρεση νέου διαδόχου της Lagarde θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς η ίδια αναμένεται να αποχωρήσει εντός των επόμενων μηνών για να αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ.

Οι υπουργοί της ΕΕ έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να δουν κάποιον από την ήπειρό τους να αναλαμβάνει τη θέση - η οποία θα είναι πενταετούς θητείας - συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει Ευρωπαίο να αναλαμβάνει τα ηνία του οργανισμού με έδρα την Ουάσινγκτον.

Αν και οι επίσημες συζητήσεις γύρω από τον αντικαταστάτη της Λαγκάρντ δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν την επίσημη παραίτηση της, πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί.

Σύμφωνα με το CNBC, ανάμεσα στους πιθανούς αντικαταστάτες βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, η CEO της Παγκόσμιας Τράπεζας Kristalina Georgieva, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Benoit Coeure αλλά και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble.

Εάν ο διορισμός της Lagarde προχωρήσει, θα αναλάβει την ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου. Αυτό δίνει στο ΔΝΤ μερικούς μήνες για να διορίσει τον επόμενο επικεφαλής του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr