NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ εκφράζουν «πολύ σοβαρές ανησυχίες» για το Libra του Facebook

Οι ΗΠΑ εκφράζουν «πολύ σοβαρές ανησυχίες» για το Libra του Facebook
16_07_2019 | 10:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα των ψηφιακών νομισμάτων παραχώρησε χθες Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο Libra της Facebook το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή για άλλες παράνομες πράξεις.

«Τα κρυπτοσυστήματα όπως το Bitcoin έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξουν δισεκατομμύρια δολάρια παράνομων δραστηριοτήτων όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, τη φοροδιαφυγή, την εκβίαση, τα ransomware, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν αισθάνεται άνετα με το προϊόν της Facebook πως «έχουν ακόμη πολύ δουλειά να κάνουν».

«Ο πρόεδρος έχει ανησυχίες γύρω από το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα - αυτές είναι λογικές ανησυχίες γύρω από τις οποίες εργαζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Mnuchin.

Απαντώντας στις συγκεκριμένες παρατηρήσεις, το Facebook δήλωσε στο CNBC ότι «περίμεναν την κριτική ανταπόκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, τις κεντρικές τράπεζες και τους νομοθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο» και πως ανακοίνωσαν το Libra ένα χρόνο πριν τη διάθεση του, ούτως ώστε να υπάρξουν οι προαναφερθείσες συζητήσεις,.

Υπενθυμίζεται ότι τα περασμένα 24ωρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα κρυπτονομίσματα, γράφοντας στο Twitter «δεν είμαι οπαδός του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, που δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε "αέρα". Αυτά τα μη ρυθμιζόμενα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Ομοίως, το "εικονικό νόμισμα" του Facebook, το Libra, θα έχει ελάχιστη ισχύ ή αξιοπιστία. Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες επιθυμούν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να επιδιώξουν ένα νέο τραπεζικό κεφάλαιο και να υπόκεινται σε όλους τους τραπεζικούς κανονισμούς, όπως και οι άλλες Τράπεζες, τόσο οι Εθνικές όσο και οι Διεθνείς Τράπεζες».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr