NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Lagarde παραιτείται από το ΔΝΤ, ο Τσακαλώτος διασκεδάζει τις φήμες περί προεδρίας

Η Lagarde παραιτείται από το ΔΝΤ, ο Τσακαλώτος διασκεδάζει τις φήμες περί προεδρίας
17_07_2019 | 11:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Την παραίτηση της από τη θέση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπέβαλε η Christine Lagarde, καθώς η ίδια θα είναι υποψήφια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με την Lagarde, θα αποχωρήσει από το ΔΝΤ στις 12 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως «με μεγαλύτερη σαφήνεια τώρα σχετικά με τη διαδικασία υποψηφιότητάς μου ως προέδρου της ΕΚΤ και του χρόνου που θα χρειαστεί, πήρα αυτή την απόφαση προς το συμφέρον του ταμείου».

«Η εκτελεστική επιτροπή θα λάβει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει με τη διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου» υπογράμμισε η Lagarde, Υπενθυμίζεται πως για τη συγκεκριμένη θέση ακούστηκε ακόμη και το όνομα του πρώην Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο τελευταίος φάνηκε να αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να διασκεδάζει τις φήμες, γράφοντας στο Facebook τα ακόλουθα: «Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr