NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Εκτός λειτουργίας το ευρωπαϊκό σύστημα προσδιορισμού θέσης Galileo

Εκτός λειτουργίας το ευρωπαϊκό σύστημα προσδιορισμού θέσης Galileo

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται, εδώ και αρκετές ημέρες, το Galileo, το σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης που έχει κατασκευαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της υπηρεσίας «μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το GNSS, της βιομηχανίας, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφαρμόζει και παρακολουθεί επί του παρόντος δράσεις ανάκτησης για ένα περιστατικό που σχετίζεται με την υποδομή εδάφους του Galileo, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των αρχικών υπηρεσιών Galileo.

Ο βασικός στόχος είναι η αποκατάσταση των υπηρεσιών πλοήγησης και χρονισμού του Galileo για τους χρήστες το συντομότερο δυνατό». Παράλληλα, σημειώνεται πως «στις 12 Ιουλίου, οι υπηρεσίες πλοήγησης του Galileo διακόπηκαν προσωρινά. Η υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης του Galileo παραμένει λειτουργική».

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι περισσότεροι δορυφόροι του συστήματος σημειώνονται ως «not usable».

Η μεγάλη ιδέα πίσω από το Galileo είναι να παρέχει το πρώτο παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης υπό πολιτικό έλεγχο, καθώς όλες οι ανταγωνιστικές λύσεις - το GPS των ΗΠΑ, το GLONASS της Ρωσίας και το Beidou της Κίνας - διοικούνται από τους στρατούς των αντίστοιχων χωρών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr