NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Export Summit VII: Θαλάσσια οικονομία διασύνδεση αυτής με τη βιομηχανία και τις εξαγωγές

Export Summit VII: Θαλάσσια οικονομία διασύνδεση αυτής με τη βιομηχανία και τις εξαγωγές
17_07_2019 | 12:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για μία ακόμη χρονιά το Export Summit, το πιο σημαντικό συνεδριακό γεγονός για το εξαγωγικό επιχειρείν στη χώρα, αποτέλεσε θερμοκοιτίδα γνώσης και ενημέρωσης, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους νέες ιδέες και εμπειρίες από τον χώρο της ναυτιλίας.

Φέτος, το συνέδριο του ΣΕΒΕ ήταν αφιερωμένο στη θαλάσσια οικονομία και στη διασύνδεση αυτής με τη βιομηχανία και τις εξαγωγές, ένα θέμα-ταμπού για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι πρότινος. Αυτό απεδείχθη μάλιστα από τις συνεχείς αναφορές των συμμετεχόντων, των ομιλητών και των εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου που ακατάπαυστα τόνιζαν τη σημασία διοργάνωσης ενός συνεδρίου προσανατολισμένο στη ναυτιλία και στις δυνατότητες που απορρέουν από την ηγετική θέση που κατέχει η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, στη Θεσσαλονίκη.

Το 7ο Export Summit είχε τίτλο «Export Summit VII: Fostering Maritime Economy» και πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερα από 3.200 άτομα να το παρακολουθούν δια ζώσης αλλά και online, μέσω livestreaming και αναμετάδοσης μέσω κοινωνικών δικτύων και ΜΜΕ. Το «παρών» έδωσαν επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και άλλοι συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου.

Η διοργάνωση του ΣΕΒΕ έθιξε και ανέδειξε σημαντικά ζητήματα όπως είναι οι σημαντικές ευκαιρίες στον δυναμικό κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, τα συνεργατικά σχήματα μεταξύ παραγωγών, βιομηχάνων και μεταποιητών, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν και εισήχθησαν επιτυχώς στον κλάδο της ναυτιλίας, ενώ αναλύθηκαν εκτενώς η παγκόσμια αγορά κατασκευής, εξοπλισμού, εφοδιασμού και παροχής υπηρεσιών πλοίων που μπορούν οι Έλληνες επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους παρευρισκόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται υπό τη νέα διοίκηση. Το Export Summit αποτελεί πλέον το σημαντικότερο γεγονός της χώρας για τις εξαγωγές και ο ΣΕΒΕ δεσμεύεται να συνεχίσει και να εντείνει την προσπάθεια στήριξης της εξωστρέφειας με τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr