NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η IKEA κλείνει το εργοστάσιο στις ΗΠΑ και επικεντρώνει στην Ευρώπη

Η IKEA κλείνει το εργοστάσιο στις ΗΠΑ και επικεντρώνει στην Ευρώπη

Η εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στον τερματισμό λειτουργίας του μοναδικού εργοστασίου κατασκευής στις Η.Π.Α., μετατοπίζοντας τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, όπου αναφέρει ότι το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο.

Το εργοστάσιο στο Danville θα κλείσει τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα περίπου 300 περικοπές θέσεων εργασίας. Το εργοστάσιο, το οποίο άνοιξε το 2008, παράγει ξύλινα ράφια και μονάδες αποθήκευσης που πωλούνται στα καταστήματα της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα αυτού του εργοστασίου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες κόστους για τη συνέχιση της παραγωγής στο Danville μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Bert Eades, manager του εργοστασίου.

Η IKEA δήλωσε ότι η μετατόπιση της εργασίας στην Ευρώπη και η εισαγωγή των προϊόντων θα κάνει τα έπιπλα της στη Βόρεια Αμερική πιο προσιτά. Η εταιρεία υπογράμμισε το κόστος των πρώτων υλών στο Danville ως σημαντικό παράγοντα για την απόφασή της.

Η σουηδική εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 40 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Ρωσία. Απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους σε αυτές τις περιοχές και περίπου 160.000 άτομα παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr