NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Libra: Το κρυπτονόμισμα του Facebook ανησυχεί τους υπουργούς οικονομικών του G7

Libra: Το κρυπτονόμισμα του Facebook ανησυχεί τους υπουργούς οικονομικών του G7

Την ανησυχία τους εξέφρασαν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών του G7 γύρω από το κρυπτονόμισμα που ετοιμάζει η Facebook, το Libra.

Το σχέδιο της εταιρείας για παρουσίαση ψηφιακού νομίσματος βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο σχετικών συζητήσεων, με διάφορες ρυθμιστικές Αρχές ανά τον κόσμο να αναφέρουν πως αυτό θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και να διασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών και τα δεδομένων χρηστών.

Εντούτοις, υπάρχουν πλέον και ανησυχίες γύρω από την εμπλοκή μεγάλων εταιρειών με θέματα που αφορούν άμεσα τα κράτη, όπως η έκδοση νομισμάτων. «Η κυριαρχία των εθνών δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, μετά την προεδρία στην πρώτη ημέρα της συνάντησης.

«Η διάθεση γύρω από το τραπέζι ήταν σαφώς γύρω από τις σημαντικές ανησυχίες για την πρόσφατη ανακοίνωση του Libra και μια κοινή άποψη ότι απαιτείται επειγόντως δράση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz δήλωσε ότι τα σχέδια του Facebook δεν «φαίνεται να έχουν μελετηθεί πλήρως», προσθέτοντας ότι υπήρχαν επίσης ερωτήματα γύρω από την ασφάλεια των δεδομένων. «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα και ότι (το Libra) δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να επιλυθούν όλα τα νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία, η οποία προεδρεύει φέτος της ομάδας των επτά προηγμένων οικονομιών, ζήτησε από το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα στους G7 για να εξετάσει ψηφιακά νομίσματα όπως το Libra.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr