NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υφυπουργός Ανάπτυξης: Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των startup στην Ελλάδα

Υφυπουργός Ανάπτυξης: Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των startup στην Ελλάδα
18_07_2019 | 12:35 18_07_2019 | 12:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

«Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των startup στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δυναμική πρόσβαση σε κεφάλαια, ικανή να επιτρέψει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Αυτό δήλωσε, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικός κόμβος Έρευνας και Τεχνολογίας. Δική μας βούληση είναι η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του συστήματος Έρευνας και Καινοτομίας, ώστε σύντομα να καταστεί σημαντικός πυλώνας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας»

Eίναι επιτακτική η ανάσχεση του BrainDrain. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και αξιοκρατικό περιβάλλον στη χώρα, που θα τους πείσει να γυρίσουν και παράλληλα να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις για να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή».

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός επισκέφθηκε επιτροπές αξιολόγησης δράσεων "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ". Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter «συζητήσαμε για τα προβλήματα στις διαδικασίες, αλλά και πιθανές τροποποιήσεις για την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των πόρων ΕΣΠΑ 2014-2020 στην #έρευνα και την επιχειρηματική».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr