NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για σεισμό: «Συνιστώ ψυχραιμία - Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση»

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τον σεισμό στην Αττική

Όπως ήδη γνωρίζετε, στις 14:13 σημειώθηκε σεισμός 5,1 της κλίμακας ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα Βόρειο-Δυτικά της Αθήνας, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για κατάρρευση παλαιάς οικείας στη Δραπετσώνα και ακατοίκητης κατοικίας στα Πετράλωνα. Φθορές έχουν σημειωθεί σε προσόψεις οικιών και στον Πειραιά, στην περιφερειακή Αιγάλεω και στο Μοναστηράκι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν, αλλά λόγω υπερφόρτωσης υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ο Πρωθυπουργός είναι στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα, εάν χρειαστεί η συνδρομή του.

Συνιστώ ψυχραιμία. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς, και καλώ όλους τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr