NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Τα 10 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας για το 2018

Τα 10 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας για το 2018
Φωτογραφία: Joeri Cornille

Την κορυφή της λίστας της συμβουλευτικής Carpathia με τα 30 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ελβετίας για το 2018 κατέκτησε η γερμανική Zalando η οποία πήρε τα ηνία από την Digitec, κατακτώντας έτσι για πρώτη φορά τη δεσπόζουσα θέση στην ελβετική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C, από επιχείρηση προς καταναλωτή, με πωλήσεις 785 εκατ. ελβετικών φράγκων, αφήνοντας την Digitec στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η amazon.de με πωλήσεις 660 εκατ. ελβετικών φράγκων, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η κινεζική Aliexpress με πωλήσεις ύψους 475 εκατ. ελβετικών φράγκων.

top-10-online-shops-swiss-2018.jpg?mtime=20190720153308#asset:134251

Η τάση συγκέντρωσης της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου ισχυροποιείται και στην Ελβετία, καθώς ο συνολικός τζίρος των δέκα μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων αντιπροσωπεύει το 41% των συνολικών ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων B2C.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη φετινή λίστα των TOP 10 Online Shops φιγουράρουν ήδη τέσσερις ξένες εταιρείες από τρεις που ήταν πέρυσι, με τη νεοεισερχόμενη Wish να εμφανίζεται στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης από τη 12η θέση που ήταν πέρυσι.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης λίστας, εκπροσωπείται με τη LeShop και ένα διαδικτυακό κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Όσο αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές B2B, στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας συνεχίζει να βρίσκεται το ηλεκτρονικό κατάστημα της elektro-material.ch με πωλήσεις ύψους 344 εκατ. ελβετικών φράγκων, ενώ στη δεύτερη θέση της κατάταξης την ακολουθεί η alltron.ch με πωλήσεις 330 εκατ. ελβετικών φράγκων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr