NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη: «Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2019, βελτιώνουμε τις 120 δόσεις»

Προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη: «Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2019, βελτιώνουμε τις 120 δόσεις»

Σε μείωση του ΕΝΦΙΑ από την φετινή χρονιά και σε άμεση βελτίωση των 120 δόσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ μειώνεται μεσοσταθμικά κατά 22% (30% για τις μικρές ιδιοκτησίες, 20% για όλη τη μεσαία τάξη, 10% για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία) ενώ βελτιώνεται «αμέσως» το καθεστώς των 120 δόσεων, με την ελάχιστη μηνιαία καταβολή να μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ και το επιτόκιο από 5% σε 3%.

Την ίδια στιγμή, διευρύνεται η υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός «προχωράμε σε βαθιές τομές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φορολογική πολιτική. Οι Έλληνες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους και η Οικονομία θα πάρει μπροστά. Με νέες επενδύσεις και πολλές νέες θέσεις εργασίας. Η φορολογία δεν θα είναι μόνο πηγή εσόδων αλλά και μοχλός ανάπτυξης.»

Αναλυτικά:

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και σε πέντε εμβληματικά έργα. «Η κυβερνητική μας δράση θα αποτυπωθεί έμπρακτα σε 5 εμβληματικά έργα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παρεμβάσεις που συνδυάζουν την βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας. Και προβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας που στρέφεται στην πρόοδο, στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη.»

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει έτοιμα 10 νομοσχέδια, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «θα προωθηθούν σε δύο φάσεις: μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του 2019».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης «αποστολή μας είναι να φέρουμε επενδύσεις. Να μειώσουμε φόρους. Να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω της Παιδείας. Να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να έχουμε μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr