NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γερμανοκινεζική συμμαχία για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Γερμανοκινεζική συμμαχία για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα
22_07_2019 | 15:56 22_07_2019 | 16:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και ο κινεζικός γίγαντας του διαδικτύου Tencent Holdings ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός κέντρου πληροφορικής στην Κίνα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των αυτοοδηγούμενων οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το κέντρο πληροφορικής, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους, θα παράσχει στα αυτοκίνητα τις δυνατότητες που θα τους βοηθήσουν να λειτουργούν ημιαυτόνομα και, τελικά, αυτόνομα. Οι δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν το κόστος της επένδυσης.

Η ίδρυση του κέντρου θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και την καινοτομία της BMW στην Κίνα, δήλωσε ο Jochen Goller, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα. «Ως εκ τούτου, η BMW μπορεί να αναπτύξει αυτόνομες λύσεις οδήγησης που ταιριάζουν καλύτερα με τις ειδικές συνθήκες οδήγησης στην Κίνα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η BMW δήλωσε ότι το νέο υπολογιστικό κέντρο θα αξιοποιήσει το cloud computing της Tencent και τα big data και θα παράσχει στην αυτοκινητοβιομηχανία την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι πιθανότατα θα εισαγάγει ημιαυτόνομα αυτοκίνητα στην Κίνα το 2021.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr