NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον και πώς να το πετύχεις

Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον και πώς να το πετύχεις
Sponsored by:
Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον και πώς να το πετύχεις

Όλα ξεκινούν από ένα ήρεμο περιβάλλον, το οποίο είναι πηγή έμπνευσης καθώς και δημιουργίας, δεν συμφωνείς με αυτό; Πώς όμως μπορεί μια επιχείρηση να διαμορφώσει και να διατηρήσει, αυτό το περιβάλλον;

Οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων είναι εκείνες που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συνολική εικόνα και την αποτελεσματικότητα της εταιρίας.

Ο ηγέτης της επιχείρησης έχει βασικά την υπευθυνότητα να δημιουργήσει το υγιές εκείνο περιβάλλον που θα αποτελέσει και τη βάση για την επιτυχία της εταιρίας του. Δίνουμε λοιπόν πιο κάτω κάποιες ιδέες που αποδεδειγμένα βοηθούν προς το σκοπό αυτό:

-Διατύπωσε το όραμα και τον σκοπό της εταιρίας, τύπωσε το και τοποθέτησε το σε εμφανές σημείο στην εταιρία. Αυτό θα δίνει τη γενική κατεύθυνση των δραστηριοτήτων του προσωπικού και άρα της εταιρίας.

-Διατύπωσε κανόνες και πολιτικές για τη λειτουργία της εταιρίας που θα πρέπει να ισχύουν για όλους.

-Θέσε στόχους για κάθε τμήμα της εταιρίας σου η ακόμα καλύτερα για κάθε άτομο.

-Αποφάσισε και ανακοίνωσε τις επιβραβεύσεις για την επίτευξη των στόχων

-Μην ξεχνάς και μην αμελείς, να επιβραβεύεις το προσωπικό, όταν κρίνεις πως είναι:

1.Παραγωγικό
2.Δημιουργικό
3.Αποτελεσματικό

Στις μέρες που διανύουμε, είναι πολύ σημαντική η επιβράβευση, θα μπορούσα να πω, πώς είναι αναγκαία γιατί δίνει κίνητρο στον εργαζόμενο και μια τέτοια πολιτική, αν οι κανόνες είναι ξεκάθαροι και γνωστοί, θα δημιουργήσει σχέσεις υγιούς ανταγωνισμού μέσα στην εταιρία με προφανή οφέλη για όλους.

Έτσι, δίνεις στο προσωπικό σου να καταλάβει πως είσαι εκεί, πως βλέπεις τις επιτυχίες και ξέρεις να τις ξεχωρίσεις και να τις επιβραβεύεις.

Στόχος σου είναι, να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης και κοινής προσπάθειας για το κοινό όφελος. Ενισχύοντας το αίσθημα του καλού ανταγωνισμού και της δίκαιης επιβράβευσης, η ομάδα σου δεν θα γνωρίσει την σημασία του όρου «αδράνεια» ποτέ.

Με λίγα λόγια ιδανικό εργασιακό περιβάλλον σημαίνει οι στόχοι της εταιρίας και οι κανόνες του παιγνιδιού να είναι γνωστοί, όπως επίσης και οι υπευθυνότητες του καθενός να είναι επίσης γνωστές.

Κλείστε μια δωρεάν συνεδρία συμβούλευσης με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας

Sponsored by:
Ιδανικό εργασιακό περιβάλλον και πώς να το πετύχεις
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr