NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η αμερικανική θυγατρική της Huawei προχωράει σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων

Η αμερικανική θυγατρική της Huawei προχωράει σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων
23_07_2019 | 13:50 23_07_2019 | 13:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Ο αμερικανικός ερευνητικός βραχίονας της Huawei, η Futurewei Technologies, προχώρησε - σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες - σε σημαντικές απολύσεις εργαζομένων την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι απολύσεις έρχονται περίπου δύο μήνες αφότου η κυβέρνηση των Η.Π.Α. πρόσθεσε την Huawei σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών, καθιστώντας παράνομη, για την αμερικανική θυγατρική, την μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών στην μητρική. Η «μαύρη λίστα» περιορίζει επίσης την Huawei από την αγορά προϊόντων από εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ. Η Futurewei ιδρύθηκε εν μέρει για τη στενή συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητές των ΗΠΑ.

Υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε ότι ο στόχος ήταν να αποχωρήσει το 70% των 850 εργαζομένων της Futurewei. Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε αποσταλεί κατάλογος απολύσεων από την έδρα της Huawei στην Κίνα, στοχεύοντας στην εξάλειψη έργων ανοιχτού κώδικα, έργων που σχετίζονται με βραχυπρόθεσμα προϊόντα της Huawei και κάθε έρευνας και ανάπτυξης σε κρίσιμη τεχνολογία. Η ίδια η Huawei δεν προχώρησε σε κάποιον επίσημο σχολιασμό επί του θέματος.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr