NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις δύο εθνικές τραγωδίες

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις δύο εθνικές τραγωδίες

Προκηρύχτηκε στις 19 Απριλίου νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις δύο εθνικές τραγωδίες, με χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η Πρόσκληση για την «Ενίσχυση επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας - Πικερμίου, Μαραθώνος από τις πλημμύρες της 15/11/2017 και τις πυρκαγιές της 23/07/2018».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μεγαρέων, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα της Περιφέρειας Αττικής, δήμων που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφικές πυρκαγιές τον Νοέμβριο 2017 και τον Ιούλιο 2018, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάστασή τους έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνέχεια των καταστροφών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενισχύσει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με σύντομες διαδικασίες, προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να ανταπεξέλθουν στις ανελαστικές τους ανάγκες. Αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων, που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων, ως προς το απωλεσθέν εισόδημα τους για το έτος 2018 και σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και στις φορολογικές αρχές.

Δικαιούχοι – Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

Το πρόγραμμα αφορά Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στους πληγέντες Δήμους σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), και έχουν τουλάχιστον μία πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση την 01/01/2018.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

  • Να έχουν εγκατάσταση (έδρα ή/και υποκατάστημα) στους Δήμους Μεγαρέων, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα.
  • Να δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ)
  • Να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, ΙΚΕ) και ατομικές επιχειρήσεις.
  • Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση.
  • Να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις
  • Να έχουν κλείσει μία τουλάχιστον πλήρη ετήσια οικονομική χρήση την 01/01/2018.

Τι χρηματοδοτείται

Ο προϋπολογισμός αίτησης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ, η δε ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται σε έως 100% του συνολικού απολεσθέντος εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ.

Περίοδος υποβολής: από 7/5/2019 έως 10/9/2019

Για περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα, δωρεάν προ αξιολόγηση καθώς και ενημέρωση για την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήσετε με την HFT Consultants στο τηλέφωνο 2106565400.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr