NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η EBRD ενισχύει τη χρηματοδότηση του εμπορίου στην Ελλάδα

Η EBRD ενισχύει τη χρηματοδότηση του εμπορίου στην Ελλάδα

Εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα επωφεληθούν από την πρώτη factoring πιστωτική γραμμή ύψους €10 εκατ. την οποία θα λάβει η Πειραιώς Factoring στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Εμπορίου (TFP) της EBRD.

Ενισχύοντας την συνεργασία της EBRD με την Τράπεζα Πειραιώς, η συγκεκριμένη πιστωτική γραμμή θα επιτρέψει στην Πειραιώς Factoring να συνεχίσει να υποστηρίζει ελληνικές μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εγχώριο και το διεθνές εμπόριο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση τΤο factoring είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά του παραδοσιακού τραπεζικού δανεισμού.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο χρηματοδότησης, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους, λαμβάνοντας άμεση χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης, ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τον κύκλο παραγωγής τους.

Η Πειραιώς Factoring παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών factoring, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα €2 δισ. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως με πολλές διεθνείς διακρίσεις από τον οργανισμό Factors Chain International (FCI).

Το Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Εμπορίου της EBRD ξεκίνησε το 1999 με στόχο την προώθηση του διεθνούς εμπορίου μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιείται ο διεθνής οργανισμός, με τη μορφή εγγυήσεων και βραχυπρόθεσμων δανείων προς επιλεγμένες συμμετέχουσες τράπεζες και εταιρείες factoring. Το πρόγραμμα εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2016, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα κατέχει την πρώτη θέση στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος βάσει του αριθμού των εγγυήσεων που έχουν εκδοθεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr