NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η δευτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας κατηγορείται για διαφθορά

Η δευτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας κατηγορείται για διαφθορά
Φωτογραφία: Zarateman
30_07_2019 | 12:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η BBVA, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, κατηγορείται για κατασκοπεία των υπαλλήλων μιας κατασκευαστικής εταιρείας που προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της το 2004. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, εννέα πρώην και νυν αξιωματούχοι της τράπεζας βρίσκονται υπό έρευνα.

Δικαστήριο της Ισπανίας κατηγορεί τη Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) για «διαφθορά και παραβίαση εμπιστοσύνης», δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου τη Δευτέρα. Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς είχαν παραπέμψει την υπόθεση στο ανώτερο δικαστήριο πέντε ημέρες νωρίτερα.

Η BBVA είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, με ισχυρή παρουσία στη Λατινική Αμερική και τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μεξικό, η θυγατρική της Bancomer είναι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην χώρα.

Η τράπεζα είναι ύποπτη ότι ανέθεσε στον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Jose Manuel Villarejo να παρακολουθήσει παράνομα τα τηλέφωνα δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών το 2004.

Ο Villarejo, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή από το 2017, είναι ύποπτος για εκβιασμούς, απειλές και υποκλοπές, για λογαριασμό εταιρειών και πλουσίων για δεκαετίες, μέσω της επιχείρησής του.

Τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η BBVA είχε προσλάβει την εταιρεία του Villarejo, Pricet, για να διερευνήσει αξιωματούχους της κατασκευαστικής εταιρείας Sacyr, ως μέρος των προσπαθειών της BBVA να σταματήσει την ανεπιτυχή προσφορά για εξαγορά της τράπεζας το 2004.

Με πληροφορίες από DW

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr