NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα ταμεία της Apple θα μπορούσαν να ξεπληρώσουν το μισό ελληνικό χρέος

Τα ταμεία της Apple θα μπορούσαν να ξεπληρώσουν το μισό ελληνικό χρέος
31_07_2019 | 11:27 31_07_2019 | 11:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Apple, η εταιρεία από το Cupertino έχει πλέον στα ταμεία της 210,6 δισεκατομμύρια δολάρια (188 δισεκατομμύρια ευρώ).

Αν και το συγκεκριμένο ποσό είναι εξαιρετικά υψηλό, σημειώνεται ότι παρουσιάζει πτώση 6,6% από το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2019, οπότε η εταιρεία διέθετε 225,4 δισ. δολάρια. Η πτώση από το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους φτάνει το 13,6%.

Η εταιρεία έχει ένα από τα μεγαλύτερα αποθεματικά μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών, κάτι που έχει οδηγήσει σε αιτήματα για περαιτέρω επενδύσεις και εξαγορές.

Άλλωστε, πριν από μερικές εβδομάδες, Apple και Intel υπέγραψαν συμφωνία μέσω της οποίας η πρώτη αποκτά το μεγαλύτερο τμήμα της δραστηριότητας της Intel γύρω από την αγορά των modem για smartphones.

Το ποσό που έχει στη διάθεση της η Apple φαντάζει εξαιρετικά μεγάλο, εάν συγκριθεί και με άλλα μεγέθη, όπως, για παράδειγμα, το ελληνικό χρέος, το οποίο, σύμφωνα με σχετικούς υπολογισμούς, έχει πλέον ξεπεράσει τα 360 δισεκατομμύρια ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr