NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

«Ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα και την Κύπρο το 5G

«Ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα και την Κύπρο το 5G

Υπάρχει μια «ιστορική» ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογίας 5G στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε αξιωματούχος της Huawei στο Euractiv.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Μπίκο, αρχιτέκτονα κυβερνοασφάλειας 5G στη Huawei, οι δύο χώρες βγήκαν από μια σκληρή οικονομική κρίση, αλλά η τεχνολογία 5G προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες.

«Είναι μια τεράστια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην επένδυση σε νέες επαναστατικές ψηφιακές τεχνολογίες 5G…όσο ταχύτερα το κάνουν, τόσο περισσότερες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και θα υπάρχει πρόσβαση στις ευρυζωνικές τεχνολογίες του 21ου αιώνα», ανέφερε.

Ο αξιωματούχος της Huawei είπε ότι στην Ελλάδα οι δύο πρώτες δοκιμές του πρωτοκόλλου 5G έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία, μία στην Αθήνα και μία στην Καλαμάτα, όπου η ταχύτητα έφτασε σχεδόν στο επίπεδο των οπτικών ινών.

Πρόσθεσε ότι η έναρξη του φάσματος 5G θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020 και οι πρώτες περιπτώσεις εμπορικής χρήσης θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021 και στις δύο χώρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr