NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Android: Έρχονται αλλαγές στην επιλογή μηχανής αναζήτησης

Android: Έρχονται αλλαγές στην επιλογή μηχανής αναζήτησης
02_08_2019 | 16:56 02_08_2019 | 17:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η Google θα επιτρέψει στους χρήστες συσκευών Android στην Ευρώπη να επιλέξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από τέσσερις επιλογές, συμπεριλαμβανομένου του Google Search, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της ΕΕ γύρω από θέματα που αφορούν σε μονοπωλιακά ζητήματα και να αποτρέψει νέες ποινές.

Τα νέα smartphone και tablet Android που θα αποσταλούν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) θα φιλοξενήσουν μια οθόνη επιλογής που θα παρουσιάζει τέσσερις μηχανές αναζήτησης από τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν, από τις αρχές του 2020.

Οι πάροχοι μηχανών αναζήτησης θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για να κερδίσουν μια θέση στη συγκεκριμένη οθόνη, μαζί με την Google. Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν σε κάθε χώρα του ΕΟΧ και οι τρεις κορυφαίοι υποψήφιοι για κάθε χώρα θα εμφανιστούν στην οθόνη επιλογής.

Η κίνηση της Google ακολουθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να της επιβάλει πρόστιμο 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την παρεμπόδιση ανταγωνιστικών προτάσεων στο λειτουργικό σύστημα Android.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr