NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Enso XL: Ο πρώτος διεθνής επιταχυντής MaritimeTech στην Ελλάδα

Enso XL: Ο πρώτος διεθνής επιταχυντής MaritimeTech στην Ελλάδα

Η Optima-X εγκαινίασε την Enso XL, τον πρώτο διεθνή επιταχυντή MaritimeTech στην Ελλάδα. Η Optima-X δημιουργήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια της Optima Shipping Services S.A., το one-stop shop που καλύπτει διάφορες δραστηριότητες στις υπηρεσίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η αποστολή της Optima-X είναι να οικοδομήσει ένα ισχυρό κόμβο ναυτιλιακής καινοτομίας (MaritimeTech) που δημιουργεί και υποστηρίζει νέες ιδέες, νεοσύστατες επιχειρήσεις ή scale ups για να φέρουν τις ιδέες τους στην επιφάνεια και στις σχετικές αγορές.

Αυτός ο κόμβος θαλάσσιας καινοτομίας θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, το σπίτι της παγκόσμιας ναυτιλίας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «σήμερα, η Ελλάδα μετασχηματίζεται σταδιακά σε μια ευνοϊκή τοποθεσία για δραστηριότητες εκκίνησης νεοσύστατων επιχειρήσεων και επενδύσεων. Διαθέτοντας μια υψηλά εκπαιδευμένη δεξαμενή ταλέντων, που βρίσκεται σε γεωγραφικό σταυροδρόμι με πρόσβαση και πολιτιστική συνάφεια με τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και με τη Μέση Ανατολή, ένα κόμβο δημοκρατικής - αν όχι οικονομικής πρόσφατης – σταθερότητας, σε μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται, περιτριγυρισμένη από μεγάλα οικονομικά κέντα και αγορες, παρέχοντας άριστες συνθήκες διαβίωσης καθώς και ποιότητα ζωής, η χώρα αναδύεται ως κόμβος καινοτόμων νέων επιχειρήσεων.

Η Optima-X, συνδυάζοντας τη σημαντική ναυτιλιακή της τεχνογνωσία και τις άριστες σχέσεις που απολαμβάνει στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο, έχοντας άμεση πρόσβαση σε όλους τους κλάδους της εμπορικής ναυτιλίας, μαζί με την μεγάλη πλειάδα των τεχνολογικών ταλέντων, εγκαινιάζει έναν επιταχυντή MaritimeTech, αφιερωμένο στη δημιουργία ενός ναυτιλιακού και θαλάσσιου οικοσυστήματος επενδυτών και επιχειρηματιών στο αθηναϊκό ναυτιλιακό clusterκαι πέραν αυτού.»

Οι περιοχές-στόχοι είναι, αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές:

  • Blockchain for cargo tracking
  • Smart Capacity Management Platforms
  • Circular ship recycling and waste management
  • Crew recruitment and allocation marketplace (onshore/offshore)
  • Port call/operations optimization
  • Big Data & Machine Learning innovations in maritime industry
  • Regulative environment applications – decarbonize shipping

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων της Optima-X και της EnsoXL υποστηρίζεται από εταιρικούς συνεργάτες, επενδυτές και συμβούλους. Η Enso XL είναι ένας επιταχυντής εκκίνησης με γνώμονα την καθοδήγηση (mentorship driven) που υποστηρίζετε από την 100mentors, μια επιτυχημένη EdTech startup με παγκόσμια εμβέλεια. Η Enso XL βάση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs έως το 2030) υποστηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και θα προωθήσει επιχειρηματικά σχέδια που ηγούνται και πλαισώνονται από ένα σωστό προφίλ ισότητας των φύλων.

Από τον Απρίλιο του 2019, η Enso XL Maritime Accelerator δέχεται αιτήσεις από νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και τελικά θα επιλέξει δέκα εταιρείες για να συμμετάσχουν στην 1η της τάξη. Τον Νοέμβριο του 2019, η τάξη θα συγκεντρωθεί στην έδρα της Optima-X στην Αθήνα για ένα τετραμηνιαίο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης, καθοδήγησης, ομαδικής εργασίας και δικτύωσης. Ο επιταχυντής θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2020 με ένα demo day, όπου κάθε επιταχυμένη εταιρεία θα προμοτάρει το προϊόν της σε ένα κοινό επιχειρηματικών κεφαλαίων, εταιριών πρωτοπόρων στην ναυτιλιακή καινοτομία και εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας με στόχο την ενδυνάμωση των επενδύσεων στις εταιρείες διευρύνοντας και ενθαρρύνοντας το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Τον Οκτώβρη του 2019 η Enso XL θα οργανώσει ένα pre-summit event σχετικό με την ναυτιλιακή βιώσιμη ανάπτυξη και την ναυτιλιακή και θαλάσσια καινοτομία, σκοπεύοντας να καλλιεργήσει το έδαφος για το 1o MaritimeTech Innovation and Sustainability Summit που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα στις 3 Ιουνίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος κατά την διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr