NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αλλαγή στρατηγικής: Η HSBC απομάκρυνε τον CEO μετά από 18 μήνες

Αλλαγή στρατηγικής: Η HSBC απομάκρυνε τον CEO μετά από 18 μήνες
Φωτογραφία: Neubie
05_08_2019 | 14:51 05_08_2019 | 15:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η HSBC απομάκρυνε τον John Flint από τη θέση του CEO μετά από μόλις 18 μήνες, σε μια κίνηση σοκ που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας, είναι απαραίτητη για να επιταχυνθεί η πρόοδος σε τομείς προτεραιότητας όπως η ανάκαμψη της δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές, η αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν αποτέλεσμα διαφορών με τον πρόεδρο Mark Tucker σχετικά με την προσέγγιση του Flint γύρω από τη μείωση των δαπανών και τον καθορισμό στόχων, για τα ανώτερα στελέχη, για την αύξηση των κερδών.

Η HSBC αποκάλυψε την αποχώρηση του Flint παράλληλα με τα αποτελέσματα του εξαμήνου της, τη Δευτέρα, καθώς προβλέπονται δυσμενείς προοπτικές για τις δραστηριότητές της, με την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, τις αναταράξεις στο Χονγκ Κονγκ και το επικείμενο Brexit.

Η HSBC, η οποία πραγματοποιεί πάνω από το 80% των κερδών της στην Ασία, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής Noel Quinn θα είναι προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Την ίδια στιγμή, η HSBC αναμένεται να καταργήσει 4.700 θέσεις εργασίας, προειδοποιώντας για ένα «παγκόσμιο περιβάλλον προκλήσεων».

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr