NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ: 2,9 εκ. ευρώ στη Βουλγαρία για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

ΕΕ: 2,9 εκ. ευρώ στη Βουλγαρία για την αφρικανική πανώλη των χοίρων
07_08_2019 | 12:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Βουλγαρία θα λάβει 2,9 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλους των χοίρων και έχει ζητήσει επείγουσα βοήθεια ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για τις δράσεις που έχουν ήδη διεξαχθεί κατά των κρουσμάτων της νόσου σε βιομηχανικές χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου μεταξύ της Υπουργού Γεωργίας της χώρας, Ντεσίσλαβα Τανέβα και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Βιτένις Αντριουκαΐτις.

Σύμφωνα με την εθνική τηλεόραση της Βουλγαρίας, η Τανέβα είχε ζητήσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσει την ασθένεια. Η πρόθεση είναι να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια της ΕΕ για εργαστηριακό εξοπλισμό, εργαστηριακές εξετάσεις και πρόληψη της ΑΠΧ.

Η Τάνεβα δήλωσε ότι η αίτηση για τα 11 εκατομμύρια ευρώ, βάσει εκτίμησης, είχε σταλεί στις 31 Ιουλίου. «Αναμένουμε μια απόφαση σε ένα μήνα» δήλωσε αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι ο Ανδριακάτης ανέφερε ότι το αίτημα θα εξεταστεί επειγόντως.

Με πληροφορίες από sofiaglobe

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr