NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Χρέος, Πίστη και Κεφάλαιο ΙΙ: Το νέο βιβλίο του Θεμιστοκλή Παπαδημόπουλου

Χρέος, Πίστη και Κεφάλαιο ΙΙ: Το νέο βιβλίο του Θεμιστοκλή Παπαδημόπουλου
07_08_2019 | 19:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Βιβλία

Από τις εκδόσεις «Ανατολικός» κυκλοφορεί το βιβλίο «Χρέος, Πίστη και Κεφάλαιο ΙΙ» του Θεμιστοκλή Παπαδημόπουλου, το δεύτερο μέρος της σειράς που ξεκίνησε την πορεία της στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 2017.

Ο Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος είναι συνεργάτης του epixeiro.gr από το 2012 και εμπνευστής - επιμελητής της στήλης Tourism Lab. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αφού απέκτησε δύο πτυχία και ταξίδεψε (ως διοργανωτής ή συμμετέχοντας σε συνέδρια) σε πολλές χώρες, αποφάσισε να ασχοληθεί τον τουρισμό. Εργάζεται πάνω στην έρευνα μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Έχει την ευτυχία να συναντά συχνά πολύ σημαντικούς δασκάλους και ανθρώπους, άρα να εμπνέεται συνεχώς.

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του, το οποίο αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μεθοδευμένα επίμονης προσπάθειας να δώσει όχι απαντήσεις στα προβλήματα γύρω του, αλλά τουλάχιστον (όσο το δυνατόν) καλύτερες ερωτήσεις.

Ο πρώτος τόμος πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή στη σχέση μεταξύ χρήματος, θρησκειών και κοινωνιών. Ο δεύτερος τόμος αναζητά το πλαίσιο εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας των κοινωνιών, τοποθετώντας τις αρχές της Ανατολής, όπως την απραξία και την εθιμοτυπία, απέναντι από την εξέλιξη της λογιστικής εκπαίδευσης της Δύσης, από την Αναγέννηση και έπειτα, συγκρίνοντάς τες. Οι προτεστάντες «ιπτάμενοι» Ολλανδοί και οι Αμερικάνοι «καπιταλιστές» αποτελούν τα «προϊόντα» αυτής της πνευματικής και οικονομικής επανάστασης της Δύσης, παρόμοιας της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ, με κοινό σημείο για την πρόοδο τα ανοιχτά σχολεία και τις ανοιχτές αγορές.

Στη μέση του εμπορικού διαλόγου Ανατολής - Δύσης, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, η μικρή μας Ελλάδα. Ανά περιόδους ακμής, η αποτελεσματικότητα των Ελλήνων προσέφερε φήμη και πλούτο στους κατοίκους της, ενώ σε περιόδους παρακμής (όπως η σημερινή), οι Έλληνες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, διατηρώντας αναποτελεσματική στάση.

Τι μπορούμε να μάθουμε τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση; Ποιο είναι το μονοπάτι μάθησης του σημερινού περιβάλλοντος Ανατολής - Δύσης για να μεταμορφωθούμε και να θριαμβεύσουμε και πάλι; Αυτά - και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα - θέτει το βιβλίο του Παπαδημόπουλου που είναι ήδη διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr