NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

HarmonyOS: Η Huawei αντεπιτίθεται με το δικό της λειτουργικό σύστημα

HarmonyOS: Η Huawei αντεπιτίθεται με το δικό της λειτουργικό σύστημα

Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα το HarmonyOS, το λειτουργικό σύστημα που φημολογείται ότι αναπτύσσεται για να περιορίσει την εξάρτησή της από το Android. Στην Κίνα το λογισμικό θα είναι γνωστό ως HongmengOS.

Μιλώντας στο συνέδριο Huawei Developer Conference στην κινεζική πόλη Dongguan, ο Richard Yu, CEO του τμήματος εμπορικών προϊόντων της εταιρείας, τόνισε ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές συσκευές, από smartphones μέχρι έξυπνα ηχεία και αισθητήρες.

Το HarmonyOS θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε «έξυπνα προϊόντα», όπως οι τηλεοράσεις, αργότερα εντός του έτους. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των wearables και των μονάδων σε αυτοκίνητα.

Το λειτουργικό θα είναι ανοικτού κώδικα, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους κατασκευαστές. Στόχος της εταιρείας είναι αυτό, τελικά, να βρεθεί σε κάθε τύπου συσκευή.

Σε δελτίο τύπου, ο Richard Yu ανέφερε ότι το HarmonyOS είναι «εντελώς διαφορετικό από το Android και το iOS», λόγω της ικανότητάς του να κλιμακώνεται σε διάφορα είδη συσκευών. «Μπορείτε να αναπτύξετε τις εφαρμογές σας μία φορά και στη συνέχεια να τις προσαρμόσετε ευέλικτα σε μια σειρά διαφορετικών συσκευών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Yu, το συγκεκριμένο OS μπορεί να κάνει την εμφάνιση του στην κινεζική αγορά στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και στα μέσα του 2020 για τη διεθνή αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr