NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Donald Trump: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με την Huawei

Donald Trump: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με την Huawei

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei. Το σχόλιο έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων με την Κίνα κασι πληροφοριών ότι η κυβέρνηση θα αναβάλει τη χορήγηση αδειών στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες για να συμμετάσχουν σε συναλλαγές με την Huawei.

«Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την Huawei» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump στους δημοσιογράφους έξω από το Λευκό Οίκο την Παρασκευή. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε κάτι εάν και όταν κάνουμε μια εμπορική συμφωνία, αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την Huawei».

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε αργότερα ότι ο Trump αναφερόταν στην απαγόρευση των κυβερνητικών οργανισμών, οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία ή προϊόντα της Huawei. Αυτή η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2018. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι ΗΠΑ αναμένεται να καθυστερήσουν τις αμερικανικές εταιρείες από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με την Huawei.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του Donald Trump επισήμως χαρακτήρισε την Κίνα ως «χειραγωγό νομίσματος», πριν από μερικές ημέρες, ενώ, σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Huawei παρουσίασε και επίσημα το HarmonyOS, το λειτουργικό σύστημα που φημολογείται ότι αναπτύσσεται για να περιορίσει την εξάρτησή της από το Android.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr