NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Huawei στην αντεπίθεση: Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές με HarmonyOS

Η Huawei στην αντεπίθεση: Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές με HarmonyOS

Η Honor, ένα brand που ανήκει στην κινεζική Huawei, παρουσίασε τις πρώτες συσκευές που έρχονται εξοπλισμένες με το HarmonyOS, το λειτουργικό σύστημα που είδε τα φώτα της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ωρα.

Πρόκειται για τις Honor Vision και Honor Vision Pro, δύο smart τηλεοράσεις που θα διατεθούν στην κινεζική αγορά μέσα στην επόμενη εβδομάδα, χωρίς να γίνεται γνωστό εάν και πότε θα φτάσουν σε άλλες περιοχές.

Κάνουν χρήση του Honghu 818 chipset της Huawei, με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή. Φτάνουν τις 55 ίντσες, με 4K ανάλυση, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσουν ένα smart home hub. Η τιμή της Honor Vision θα φτάνει τα 540 δολάρια, ενώ της Honor Vision Pro τα 680 δολάρια.

Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα το HarmonyOS, το λειτουργικό σύστημα που φημολογείται ότι αναπτύσσεται για να περιορίσει την εξάρτησή της από το Android, την περασμένη Παρασκευή. Στην Κίνα το λογισμικό θα είναι γνωστό ως HongmengOS.

Μιλώντας στο συνέδριο Huawei Developer Conference στην κινεζική πόλη Dongguan, ο Richard Yu, CEO του τμήματος εμπορικών προϊόντων της εταιρείας, τόνισε ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές συσκευές, από smartphones μέχρι έξυπνα ηχεία και αισθητήρες.

Το HarmonyOS θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε «έξυπνα προϊόντα», όπως οι τηλεοράσεις. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των wearables και των μονάδων σε αυτοκίνητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr