NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μηταράκης: Ο βάσιμος λόγος απόλυσης οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης

Μηταράκης: Ο βάσιμος λόγος απόλυσης οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης

«Οι εργοδότες σταματήσαν να προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν ένα εργαλείο το οποίο οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Καλοκαιρινή Ενημέρωση».

Ο κ. Μηταράκης μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με την κατάργηση του λόγου απόλυσης τα εξής: «Πρέπει να υπάρχει και μια πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης λέει ότι μια απόλυση είτε γίνεται για βάσιμο λόγο χωρίς αποζημίωση είτε προβλέπεται αποζημίωση για τον εργαζόμενο, κάτι το οποίο τονίζεται και στην χθεσινή τροπολογία.»

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το θέμα είναι να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να βρουν δουλειές. Είδαμε από τα στοιχεία του «Εργάνη» ότι αυτή η διάταξη που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούσε να βρει βάση στην αγορά εργασίας ούτε στηρίζεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αυτό που κάναμε είναι ότι εναρμονίσαμε την ελληνική νομοθεσία σε αυτό που προϋπήρχε εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ ισχυρό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων το οποίο φυσικά και θα στηρίξουμε.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr