NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το “Generali International Risk Management Workshop 2019” στην Αθήνα

Το “Generali International Risk Management Workshop 2019” στην Αθήνα

Στην Αθήνα διοργανώθηκε φέτος τo “Generali International Risk Management Workshop”. Από 4 έως 5 Ιουλίου, 26 Risk Management Specialists του Ομίλου Generali, από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις για το σύγχρονο ρόλο του Risk Management αλλά και βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Πάνος Δημητρίου, CEO της Generali Hellas, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες υπογραμμίζοντας ότι: «Στρατηγικός στόχος της Generali είναι να αποτελέσει έναν Lifetime Partner των ασφαλισμένων και των συνεργατών της. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μπορούμε να προβλέπουμε τις ανάγκες και τις προκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσουν και να λειτουργούμε προληπτικά. Για το λόγο αυτό είναι καθοριστικός ο ρόλος του Risk Management στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση της στρατηγικής της. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Όμιλος Generali έχει κάνει αποφασιστικά βήματα, επενδύοντας σε μια ομάδα υψηλά καταρτισμένων Risk Professionals που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην Αθήνα».

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες του Ομίλου σχετικά με τους αναδυόμενους κινδύνους, που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, όπως το Digital Risk Management και ο κλάδος του Cyber Security. Επίσης, παρουσιάστηκαν και μελετήθηκαν πραγματικά περιστατικά από διάφορες χώρες του Ομίλου.

Ο κ Andreas Schloegl International Chief Risk Officer της Generali, περιέγραψε την μετεξέλιξη του Risk Management στον Όμιλο από εγγυητή της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου, σε στρατηγικό σύμβουλο και συνεργάτη της Διοίκησης. Όπως ανέφερε: «Οι αναδυόμενοι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους καθίστανται πλέον όλο και πιο σημαντικοί παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων βιώσιμων στόχων. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο κλάδος του Risk Management έχει να προφέρει λύσεις, υψηλή τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία στη λειτουργία του Ομίλου».

Ο κ Fabio Moraldi, Head of P&C UW Risk & CRO- Global Business Lines, παρουσίασε το νέο πλαίσιο διαχείρισης και παρακολούθησης των προϊόντων γενικών ασφαλίσεων του Ομίλου. Στόχος της Generali, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι η δημιουργία ασφαλιστικών λύσεων που θα προσφέρουν ουσιαστική κάλυψη έναντι κάθε κινδύνου, συνυπολογίζοντας σε ετήσια βάση διαφορετικές παραμέτρους και συνεκτιμώντας το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι οργανισμοί παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και να γνωρίσουν από κοντά την μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr