NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Brexit: Η Washington θα στηρίξει το Λονδίνο με μια εμπορική συμφωνία

Brexit: Η Washington θα στηρίξει το Λονδίνο με μια εμπορική συμφωνία
12_08_2019 | 15:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επιθυμεί μια επιτυχημένη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η Washington θα υποστηρίξει με μια αμερικανοβρετανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, τόνισε ο John Bolton, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε Βρετανούς αξιωματούχους τη Δευτέρα.

Ο Bolton, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για δύο ημέρες για συνομιλίες με Βρετανούς αξιωματούχους, επιδιώκει μια βελτιωμένη σχέση ΗΠΑ - Βρετανίας με τον πρωθυπουργό Boris Johnson, μετά τις - μερικές φορές τεταμένες σχέσεις - μεταξύ του Trump και της πρώην Πρωθυπουργού, Theresa May.

Το μήνυμα που μετέφερε ο Bolton ήταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν στην «άμβλυνση» των συνεπειών της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που διαπραγματεύεται ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο Βρετανός ομόλογός του Liz Truss.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump, περιγράφοντας το μήνυμα του Bolton σε Βρετανούς αξιωματούχους, τόνισε ότι ο Trump «θέλει να δει μια επιτυχημένη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι μια εμπορική συμφωνία θα βοηθήσει τη Βρετανία.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr