NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η εταιρεία «πίσω» από το Wordpress εξαγοράζει και το Tumblr

Η εταιρεία «πίσω» από το Wordpress εξαγοράζει και το Tumblr
Φωτογραφία: josh james

Δύο χρόνια μετά την απόκτηση της υπηρεσίας, ως τμήμα της εξαγοράς της Yahoo έναντι 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Verizon ανακοίνωσε πως πουλάει την γνωστή microblogging υπηρεσία Tumblr.

Αυτή περνάει πλέον στα χέρια της Automattic, της εταιρείας που είναι γνωστή κυρίως για το «αντίπαλο» Wordpress, πάνω στο οποίο έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλά ιστολόγια και άλλες ιστοσελίδες. Αν και δεν γίνεται γνωστό το ακριβές ποσό του deal, σχετικές αναφορές το τοποθετούν σε λιγότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Automattic, Matt Mullenweg, επιβεβαίωσε την εξαγορά με ένα post στο προσωπικό του blog, τονίζοντας πως «όταν η δυνατότητα συγκέντρωσης δυνάμεων έγινε συγκεκριμένη, εμφανίστηκε σαν μια μοναδική ευκαιρία να έχουμε δύο αγαπημένες πλατφόρμες να δουλεύουν η μια δίπλα στην άλλη για να χτίσουν έναν καλύτερο, πιο ανοιχτό και περιεκτικότερο - και ειλικρινά, πιο διασκεδαστικό - ιστό. Ήξερα ότι έπρεπε να το κάνουμε».

Το Tumblr είναι η δεύτερη υπηρεσία που «φεύγει» από τα χέρια της Verizon, μετά την εξαγορά της Yahoo, καθώς το φωτογραφικό Flickr πέρασε στην SmugMug το 2018. Υπενθυμίζεται πως η Yahoo είχε εξαγοράσει το Tumblr το 2012 έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr