NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

«Πόλεμος» στην αναζήτηση εργασίας: 23 ευρωπαϊκές υπηρεσίες εναντίον της Google

«Πόλεμος» στην αναζήτηση εργασίας: 23 ευρωπαϊκές υπηρεσίες εναντίον της Google

Μέσω επιστολής που αναμένεται πως θα φτάσει σήμερα, Τρίτη, στην Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Margrethe Vestager, 23 δικτυακοί τόποι αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη την καλούν να ζητήσει από την Google να σταματήσει να λειτουργεί αθέμιτα, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Η Google παρουσιάζει εντός των αποτελεσμάτων αναζήτησης και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορες εταιρείες, που σχετίζονται με την εκάστοτε αναζήτηση. Ορισμένοι ανταγωνιστές της ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση είναι παράνομη επειδή η εταιρεία χρησιμοποιεί την κυριαρχία της για να προσελκύσει τους χρήστες στη δική της πρόταση.

Η Vestager, η οποία έχει ανοίξει έρευνα επί του θέματος, αποχωρεί από τη θέση της στις 31 Οκτωβρίου. Αν και το γραφείο της αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαδικασίες, πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζεται εντατική ενημέρωση του διαδόχου της, έτσι ώστε να μην εγκαταλειφθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η έλλειψη δράσης θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους υπογράφοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν το βρετανικό site Best Jobs Online και τα γερμανικά Intermedia και Jobindex, να συνεχίσουν με επίσημες καταγγελίες εναντίον της Google, με πληροφορίες να αναφέρουν πως κάποιες υπηρεσίες έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Ο Nick Zakrasek, ανώτερος διευθυντής προϊόντων στην Google, δήλωσε ότι η εταιρεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το feedback που λαμβάνει σχετικά με την υπηρεσία αναζήτησης εργασίας. Η Google δήλωσε ότι η υπηρεσία της διευθετεί προηγούμενες καταγγελίες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, επιτρέποντας τη συμμετοχή σε υπηρεσίες αναζήτησης ανταγωνιστών.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr