NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Βρετανοί έχουν ξοδέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για αποθέματα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Οι Βρετανοί έχουν ξοδέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για αποθέματα υπό τον φόβο άτακτου Brexit

Οι Βρετανοί πολίτες έχουν προχωρήσει στο «στοκάρισμα» αγαθών συνολικού κόστους 4 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών (4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ), προετοιμαζόμενοι για την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με έρευνα της Premium Credit, ένας στους πέντε κατοίκους έχει ήδη αποθηκεύσει τρόφιμα, ποτά και φάρμακα, ξοδεύοντας επιπλέον 380 λίρες για κάθε κατηγορία. Η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου 800.000 άνθρωποι έχουν δαπανήσει πάνω από 1.000 λίρες για την δημιουργία αποθεμάτων, πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit.

Όπως σημειώνει ο Guardian, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, οι επιχειρήσεις προβλέπουν ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα εφοδιασμού, τα οποία η κυβέρνηση αναφέρει ότι μετριάζει.

Παρόμοιες έρευνες κατά τις εβδομάδες πριν την αρχική προθεσμία για το Brexit (31 Μαρτίου), έδειχναν ότι περίπου το 17% του πληθυσμού είχε δαπανήσει κάποια χρήματα για προμήθειες, με συνολική δαπάνη αποθεμάτων υπολογιζόμενη στα 4,6 δισ. λίρες. Το 74% των ερωτηθέντων δήλωνε ότι αγόρασε επιπλέον φαγητό, το 50% αγόρασε φάρμακα και το 46% αγόρασε ποτά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr