NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Viacom και CBS συγχωνεύονται και δημιουργούν έναν κολοσσό 30 δις δολαρίων

Viacom και CBS συγχωνεύονται και δημιουργούν έναν κολοσσό 30 δις δολαρίων

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, οι μιντιακοί κολοσσοί CBS και Viacom, δύο εταιρείες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια βρίσκονταν κάτω από την ίδια «ομπρέλα», ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε συγχώνευση. Η νέα εταιρεία θα φέρει την ονομασία ViacomCBS, παρά το ότι οι μέτοχοι του CBS θα κατέχουν το 61% και οι μέτοχοι της Viacom το 39%.

Η συγχώνευση θα συνδυάσει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τα CBS News και το καλωδιακό Showtime με τα MTV Networks, Nickelodeon, Comedy Central και τα κινηματογραφικά στούντιο Paramount. Μαζί, θα κατέχουν περισσότερα από 140.000 τηλεοπτικά επεισόδια και 3.600 τίτλους ταινιών. Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα προκύψουν έσοδα ύψους περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα εταιρεία θα φτάνει σε αξία αγοράς τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρείες ελέγχονται από την National Amusements Inc, την εταιρεία που διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος Sumner Redstone και η κόρη του, Shari. Η συγχώνευση έρχεται μέσα σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τοπίο στα media, που κυριαρχείται από τη Disney και τη Netflix.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr