NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Swarovski, Versace και άλλα brands πολυτελείας ζητούν συγγνώμη από το Χονγκ Κονγκ

Swarovski, Versace και άλλα brands πολυτελείας ζητούν συγγνώμη από το Χονγκ Κονγκ
Φωτογραφία: Diliff

Η αυστριακή εταιρεία κοσμημάτων Swarovski ζήτησε συγγνώμη για την «προσβολή των συναισθημάτων» του κινεζικού λαού, αφού χαρακτήρισε το Χονγκ Κονγκ ως χώρα στον ιστότοπο της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση «λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα, η Swarovski αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ειλικρινά ζητά συγγνώμη από το λαό της Κίνας, καθώς και από τους συνεργάτες μας και την Brand Ambassador Jiang Shuying, οι οποίοι απογοητεύτηκαν βαθιά λόγω παραπλανητικής επικοινωνίας για την εθνική κυριαρχία της Κίνας».

Η Swarovski προστίθεται και αυτή στη λίστα των εταιρειών που έχουν απολογηθεί, για το ίδιο θέμα, τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ αυτών, η Versace ζήτησε συγγνώμη το σαββατοκύριακο, λόγω μιας εικόνας σε ένα από τα μπλουζάκια της το οποίο υποδήλωνε ότι το Χονγκ Κονγκ αποτελεί ανεξάρτητη περιοχή.

Τα brands μόδας Givenchy και Coach αντιμετώπισαν επίσης κριτική για την παρουσίαση κινεζικών περιοχών σε ενδύματα που είχαν παραγάγει. Άλλωστε, το 2018, αρκετές άλλες εταιρείες, όπως οι Marriott και Delta Airlines, προχώρησαν σε παρόμοιες ενέργειες, αφού πληροφορίες στους ιστοτόπους τους φάνηκαν να έρχονται σε αντίθεση με τις εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr