NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

H Amazon μετακυλίει τον ψηφιακό φόρο του 3% στους Γάλλους πωλητές

H Amazon μετακυλίει τον ψηφιακό φόρο του 3% στους Γάλλους πωλητές

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο η Amazon θα αρχίσει να μετακυλίει τον γαλλικό ψηφιακό φόρο του 3% στους εμπόρους και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε Γάλλους οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία της για να διαθέσουν τα προϊόντα τους, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η κίνηση της εταιρείας δείχνει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον στόχο της γαλλικής κυβέρνησης για βελτίωση των όρων ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών Big Tech και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, περιπλέκοντας την προσπάθεια της.

Υπενθυμίζεται πως ο φόρος επί των εσόδων, ο οποίος φτάνει το 3%, γνωστός ως «GAFA tax» - βάσει των εταιρειών στις οποίες φαίνεται πως κυρίως στοχεύει, δηλαδή τις Google, Amazon, Facebook και Apple - αφορά σε τεχνολογικές εταιρείες που πωλούν προϊόντα όπως διαφήμιση στο διαδίκτυο και τεχνολογικά είδη, με παγκόσμια ετήσια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ και 25 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία.

Έτσι, το μέτρο «πιάνει» 50 εταιρείες, με την γαλλική κυβέρνηση να στοχεύει σε έσοδα 500 εκατομμυρίων ευρώ από αυτό. Ο νέος φόρος θα λειτουργεί παράλληλα με την φορολόγηση στην οποία υπόκεινται οι επιχειρήσεις στη Γαλλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr