NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Φοιτητική στέγη: Ακόμη και 750 ευρώ για μια γκαρσονιέρα στο Κουκάκι

Φοιτητική στέγη: Ακόμη και 750 ευρώ για μια γκαρσονιέρα στο Κουκάκι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται πως θα πρέπει να βάλουν οι φοιτητές που θα επιλέξουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής, η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης, ιδίως εάν κάποιος λάβει υπόψη ότι οι ιδιοκτησίες που μισθώνονται μόνο μέσω Airbnb στο κέντρο της πρωτεύουσας αγγίζουν τις 5.500.

Το Κουκάκι, για παράδειγμα, λόγω της γειτνίασης του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποτελεί, διαχρονικά, την πρώτη επιλογή φοιτητών του ακαδημαϊκού ιδρύματος της Λεωφόρου Συγγρού. Ωστόσο, οι τιμές μίσθωσης αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, με το μέσο μηνιαίο ενοίκιο για ένα δυάρι να κυμαίνεται από 450 έως 750 ευρώ - από 420 έως 500 ευρώ πέρυσι.

Στην ίδια περιοχή οι τιμές για επι­πλωμένες γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 450 ευρώ έως 720 ευρώ - πέρυσι οι τιμές διαμορφώνονταν από 300 έως 450 ευρώ για μη επιπλωμένα ακίνητα. Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή, που οι ιδιοκτήτες έχουν επιστρατεύσει και επιπλωμένα δώματα με ενοίκιο από 270 έως 400 ευρώ.

Αντίστοιχα, σε Εξάρχεια - Νεάπολη - Μουσείο διαχειριστές και ιδιοκτήτες δια­θέτουν προς τουριστική ενοικίαση 779 καταλύματα, ενώ η εύρεση κατοικίας στο Κολωνάκι αποτελεί όχι μόνο ιδιαίτερα ακρι­βή αλλά και εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Στη συγκεκριμένη συνοικία το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται σε περίπου 600 ευρώ. Ένα δυάρι ενοικιάζεται από 550 έως 700 ευρώ, ενώ εάν είναι επιπλωμένο το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 500 ευρώ.

Στο Μετς, την «ψυχή» του Airbnb, τα διαθέσιμα ακίνητα παραμένουν πανάκριβα λόγω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ενοίκιο για μια επιπλωμένη γκαρσονιέρα και ένα δυάρι διαμορφώνεται σε 300-550 ευρώ και 600 ευρώ, αντίστοιχα. Στον Νέο Κόσμο, σε σχέση με πέρυσι, τα ενοίκια παραμένουν σταθερά, τα οποία ανέρχονται για γκαρσονιέρα και δυάρι σε 220-320 ευρώ και 300-400 ευρώ, αντίστοιχα.

Στην Καλλιθέα, που επιλέγουν φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου και ιδιωτικών σχολών στο Μοσχάτο, αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος το φαινόμενο συγκατοίκησης, ενώ ζήτηση θα έχουν και παλαιά ακίνητα που για χρόνια παρέμεναν στα αζήτητα. Οι τιμές παραμένουν σταθερές για γκαρσονιέρες και δώματα, αλλά εμφανίζουν αύξηση κατά 28% για τα δυάρια, όπου η κατώτατη ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται σε 320 ευρώ, από 250 ευρώ πέρυσι.

times-attiki-ethnos.jpg?mtime=20190820110247#asset:137386


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr