NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Huawei: Το αμερικανικό «μπλόκο» είναι «άδικο» και «πολιτικά υποκινούμενο»

Huawei: Το αμερικανικό «μπλόκο» είναι «άδικο» και «πολιτικά υποκινούμενο»
20_08_2019 | 11:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προσθέσει περισσότερες θυγατρικές της Huawei στη μαύρη λίστα είναι «άδικη» και «πολιτικά υποκινούμενη» και δεν θα βοηθήσει τη χώρα να αναπτυχθεί ως τεχνολογικός ηγέτης, δήλωσε ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας.

Ο υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Wilbur Ross ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επεκτείνει με ακόμη 90 ημέρες μια προσωρινή αναστολή για την Huawei, ούτως ώστε να συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμερικανική πλευρά. Ωστόσο, το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) πρόσθεσε επίσης 46 θυγατρικές της στη μαύρη λίστα.

«Οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τις βασικές αρχές του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών των Η.Π.Α.» ανέφερε η Huawei σε σχετική ανακοίνωση την Τρίτη.

«Καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέρμα σε αυτή την άδικη μεταχείριση και να αφαιρέσει την Huawei από τον κατάλογο οντοτήτων» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η απόφαση «δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο» στις επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Huawei Liang Hua δήλωσε ότι «ούτε η παραγωγή ούτε η αποστολή [συσκευών] έχουν διακοπεί. ούτε για μια ημέρα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr