NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κομισιόν: Να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης

Κομισιόν: Να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τη στιγμή που η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα υποστήριξης σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε ανακοίνωση, τονίζοντας τις βελτιώσεις που έχουν υπάρξει αλλά και τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Σύμφωνα με την την ανακοίνωση «το τριετές πρόγραμμα στήριξης υιοθέτησε μια συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων και βαθιά ριζωμένων διαρθρωτικών προβλημάτων που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στην απώλεια της πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Συνολικά, οι Ευρωπαίοι εταίροι παρείχαν δάνεια ύψους 61,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, «εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έθεσαν τα θεμέλια για την οικονομική ανάκαμψη, θέτοντας σε εφαρμογή τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για τη συνεχή ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την υγιή δημόσια οικονομία.

Οι δείκτες επιβεβαιώνουν ότι, αν και υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί αποφέρουν απτά οφέλη. Για παράδειγμα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 17,6% τον Απρίλιο του 2019. Παρόλο που αυτό εξακολουθεί να είναι απαράδεκτα υψηλό, είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης αυτός μειώθηκε κάτω από 18% από τον Ιούλιο του 2011 και από το υψηλό του 27,9% τον Ιούλιο του 2013».

Τονίζεται, χαρακτηριστικά, πως «εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να εστιάζουν στην πλήρη αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών των ετών κρίσης. Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτή την προσπάθεια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr