NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Κομισιόν ετοιμάζει κανονισμούς για τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου

Η Κομισιόν ετοιμάζει κανονισμούς για τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά τρόπους για να επιβάλει αυστηρά όρια στη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, βάζοντας τέλος σε φαινόμενα παρακολούθησης Ευρωπαίων πολιτών.

Το παραπάνω αναφέρουν σήμερα οι Financial Times, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει κανονισμούς που θα παρέχουν στους πολίτες της ΕΕ σαφή δικαιώματα σχετικά με τη χρήση των δεδομένων αναγνώρισης του προσώπου τους, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζει την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο στόχος, σύμφωνα με τις πηγές, θα είναι να περιοριστεί η «αδιάκριτη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου» από τις εταιρείες και τις δημόσιες αρχές».

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να «γνωρίζουν πότε χρησιμοποιούνται τα δεδομένα αναγνώρισης του προσώπου τους», με οποιεσδήποτε εξαιρέσεις «να περιγράφονται αναλυτικά» για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη χρήση.

Η Ursula von der Leyen, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία η οποία θα παρέχει μια «συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση για τις ανθρώπινες και ηθικές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr