NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το ΔΝΤ αλλάζει το όριο ηλικίας για τον επικεφαλής - Ένα βήμα πιο κοντά η Georgieva

Το ΔΝΤ αλλάζει το όριο ηλικίας για τον επικεφαλής - Ένα βήμα πιο κοντά η Georgieva
Φωτογραφία: EU2016 NL
22_08_2019 | 15:30 22_08_2019 | 15:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του συνέστησε την κατάργηση του ορίου ηλικίας για τη θέση του Γενικού Διευθυντή, μια κίνηση που απαιτείται για την έγκριση της υποψηφιότητας της Kristalina Georgieva.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι το 24μελές εκτελεστικό συμβούλιο του συνέστησε να εγκριθεί η αλλαγή από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλα τα 189 κράτη μέλη. Κάτι τέτοιο θα ευθυγράμμιζε την πολιτική του με εκείνη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία δεν έχει όριο ηλικίας για τον επικεφαλής.

Οι κανόνες του ΔΝΤ απαιτούν σήμερα ότι οι διευθυντές πρέπει είναι κάτω των 65 ετών κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους και δεν μπορούν να υπηρετήσουν μετά τα 70α γενέθλιά τους. Η Georgieva έγινε 66 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η Βουλγάρα Kristalina Georgieva είναι η υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαδοχή της Christine Lagarde ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Η Georgieva είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2017. Εργάστηκε επίσης στο ίδρυμα από το 1993 έως το 2010. Διετέλεσε Ευρωπαία Επίτροπος για τη διεθνή συνεργασία, την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση κρίσεων, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr