NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google βάζει τέλος στην χρήση γλυκών για την ονομασία του Android

Η Google βάζει τέλος στην χρήση γλυκών για την ονομασία του Android

Βάζοντας τέλος σε μια παράδοση που κρατάει εδώ και δέκα χρόνια και που θέλει την εταιρεία να ονομάζει κάθε νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της βάσει κάποιου γλυκού, η Google ανακοίνωσε πως η επόμενη έκδοση του Android θα ονομάζεται Android 10.

Αν και η κωδική της ονομασία ήταν Android Q - η Google χρησιμοποιούσε γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου, με τη σειρά, για την ονομασία κάθε έκδοσης - και όλοι περίμεναν πως θα ονομαστεί βάσει κάποιου γλυκού από αυτό το γράμμα, η εταιρεία αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση.

Σύμφωνα με την ίδια, με το λειτουργικό να διαθέτει πλέον 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, έγινε φανερό πως κάποιες από τις ονομασίες που χρησιμοποιούνταν δεν ήταν κατανοητές από όλους τους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Για παράδειγμα, το Marshmallow, το οποίο ήταν η ονομασία του Android 6, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ως γλυκό σε κάποια του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, μαζί με την αλλαγή στην πολιτική των ονομασιών, η εταιρεία παρουσίασε και ένα νέο λογότυπο για το γνωστό mobile λειτουργικό σύστημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr