NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το πρώτο έγκλημα στο διάστημα; Αυτή είναι η υπόθεση που ερευνά η NASA

Το πρώτο έγκλημα στο διάστημα; Αυτή είναι η υπόθεση που ερευνά η NASA
26_08_2019 | 12:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η αστροναύτης της NASA Anne McClain, η οποία πέρασε 203 ημέρες στο διάστημα στο ISS, κατηγορείται για κλοπή ταυτότητας και πως απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του εν διαστάσει συζύγου της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η McClain, υπολοχαγός του αμερικανικού στρατού, υπηρέτησε ως μηχανικός πτήσης σε πρόσφατη αποστολή στο διάστημα. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της παραμονής στην σταθμό φέρεται, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του Summer Worden.

Η McClain και ο Worden είχαν παντρευτεί το 2014. Ο Worden έκανε αίτηση για διαζύγιο το 2018, μήνες πριν η McClain ξεκινήσει για μια εξάμηνη αποστολή στον διαστημικό σταθμό. Η McClain, μέσω του δικηγόρου της, αναγνώρισε ότι είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό από τον διαστημικό σταθμό χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Ο δικηγόρος της είπε στους Times ότι «αμφισβητεί έντονα ότι έκανε κάτι άδικο». Η πρόσβαση , σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιήθηκε για να εξασφαλιστεί η φροντίδα για το γιο του Worden, που το ζευγάρι είχε μεγαλώσει μαζί.

Η συμφωνία «Space Station Agreement», που υπογράφηκε από τις ΗΠΑ και 14 άλλες κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο ΔΔΣ, περιγράφει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις δραστηριότητες στον σταθμό. Κάθε έθνος είναι νομικά υπεύθυνο για τα στοιχεία, τον εξοπλισμό και το προσωπικό του και για την εφαρμογή της εθνικής τους νομοθεσίας σε ποινικές υποθέσεις.

Με πληροφορίες από Cnet

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr