NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

«Οι νέες ρυθμίσεις για την "Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας».

Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο γύρω από τα προσωπικά δεδομένα (GDPR). Η συζήτηση αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί το βράδυ, με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Κανείς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία άλλου δίχως τη συγκατάθεσή του. Και κανείς εργοδότης δεν θα επιτρέπεται να επικαλείται δεδομένα των εργαζομένων σε βάρος τους. Και τα στοιχεία της υγείας του - αν αυτά υπάρχουν - θα είναι ανώνυμα ή κρυπτογραφημένα.

Η χώρα μας θα πάψει να πληρώνει πρόστιμα. Οι επιχειρήσεις αποκτούν κοινή αφετηρία. Και οι πολίτες θα ελέγχουν οι ίδιοι το ηλεκτρονικό τους προφίλ. Όλα τα ατομικά τους στοιχεία, τα δεδομένα επικοινωνιών τους, οι καταναλωτικές προτιμήσεις τους, θα αφορούν αυτούς και μόνο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω του ότι δεν είχε μεταφέρει την σχετική οδηγία στο εθνικό της δίκαιο. Όπως τόνιζε η σχετική ανακοίνωση «η Ελλάδα και η Ισπανία, μη θεσπίζοντας όλες τις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις που είναι απαραίτητες για τη συμμόρφωση με την οδηγία ή, σε κάθε περίπτωση, μη κοινοποιώντας τις ως άνω διατάξεις στην Επιτροπή, δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις που υπέχουν δυνάμει της παραπάνω οδηγίας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr