NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Inscape: Η εμπειρία TEDx στη Ρωμαϊκή Αγορά

Inscape: Η εμπειρία TEDx στη Ρωμαϊκή Αγορά
26_08_2019 | 16:11 27_08_2019 | 15:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, θα φωτιστεί στα κόκκινα την 1 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί το δεύτερο pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2019 με το θέμα Inscape.

Δηλαδή την ουσία, την εσωτερική φύση ενός ανθρώπου, μέρους ή πράγματος.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ψυχή ενός τόπου, όπως του ωδείου της αρχαίας αγοράς που θα φιλοξενήσει μια μικρογραφία ενός TEDx event με 2 ομιλίες και 1 performance, χαρίζοντας έτσι στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια δωρεάν εμπειρία TEDx.

Το TEDxUniversityofMacedonia, ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το μεγαλύτερο νεανικό event της Βορείου Ελλάδος, διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά και αποτελεί μια ανεξάρτητη διοργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα του TED με σκοπό το έναυσμα για αλλαγή και δράση.

Η Αγορά ανέκαθεν αποτελούσε έναν χώρο διάδοσης ιδεών. Ο συμβολικός της χαρακτήρας υπήρξε διαχρονικά σημείο αναφοράς για την ταυτότητα της πόλης. Για το λόγο αυτό το TEDxUniversityofMacedonia έρχεται να δώσει νέα πνοή σε αυτόν τον χώρο.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ) και η Έλενα Παπαϊωάννου (Εξειδικευμένη Σύμβουλος αναπνοής), ενώ μουσικά θα την πλαισιώσουν οι Radical Inclusion.

Στόχος του inscape είναι να έρθουν στο προσκήνιο θέματα πολιτισμού σε έναν χώρο που συνεχώς εξελίσσεται, μέσα από την διαδικασία του επαναπροσδιορισμού, σαν ένας άλλος άνθρωπος. Καθώς άνθρωπος και χώρος, είναι έννοιες αλληλένδετες. Ο άνθρωπος διαμορφώνει το χώρο, αλλά και διαμορφώνεται από αυτόν. Ο χώρος βιώνεται με διαφορετικούς τρόπους υπό διαφορετικές συνθήκες και από διαφορετικούς ανθρώπους.

Η ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia, θα βρίσκεται στην Ρωμαϊκή Αγορά 1 Σεπτεμβρίου στις 18:30, για να διαπραγματευτεί έννοιες και ιδέες σαν αυτές, αλλά και για να παρουσιάσει το κεντρικό θέμα του main-event που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Inscape | TEDxUniversityofMacedonia Pre-Event

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr