NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Χατζηθεοδοσίου: «Οι τράπεζες πρέπει να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες»

Χατζηθεοδοσίου: «Οι τράπεζες πρέπει να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες»

Σύμφωνα με το ΕΕΑ, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και η πλήρης άρση των capital controls θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι πλέον έφτασε η ώρα να επιβραβευτούν οι συνεπείς δανειολήπτες, καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης πολλοί ήταν οι οφειλέτες που στάθηκαν συνεπείς στην καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς Εφορίες, Ταμεία και Τράπεζες, παρόλα τα προβλήματα που είχαν. Κάποιοι τρόποι για να γίνει αυτό είναι η μείωση των επιτοκίων ή η επιστροφή μέρους των τόκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημασία έχει οι τράπεζες να αντιληφθούν τη χρησιμότητα και τα οφέλη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ένα παράδειγμα είναι η Εθνική Τράπεζα που ανακοίνωσε ένα Πρόγραμμα Επιβράβευσης για τους πελάτες της που ανταποκρίνονται με συνέπεια στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων. Στο ίδιο πλαίσιο, αντίστοιχα προγράμματα μπορούν να εφαρμοσθούν από όλο το τραπεζικό σύστημα και βέβαια να αφορούν και άλλου είδους δάνεια, όπως για παράδειγμα τα επιχειρηματικά. Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας ενέργειες όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα είναι εξαιρετικά θετικά και για την εικόνα των τραπεζών στην κοινή γνώμη και για τους οφειλέτες που θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης και για τη βελτίωση της ψυχολογίας που τόσο έχει ανάγκη η αγορά, προκειμένου να πάρει την απαιτούμενη ώθηση για μία ανοδική πορεία.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι μέχρι τώρα το Δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 215 εκατ. ευρώ από περίπου 240.340 φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, κάτι που αποδεικνύει τις θετικές συνέπειες της συγκεκριμένης ρύθμισης, ενώ δείχνει ότι δεν είναι όλοι οι οφειλέτες στρατηγικοί κακοπληρωτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr