NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΗΠΑ και Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον γαλλικό ψηφιακό φόρο

ΗΠΑ και Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία για τον γαλλικό ψηφιακό φόρο

Οι Η.Π.Α. και η Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία για να διευθετήσουν τις διαφορές τους σχετικά με τον γαλλικό ψηφιακό φόρο στις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν.

Βάσει της συμφωνίας, η Γαλλία θα καταργήσει τον φόρο 3%, μόλις επιτευχθεί μια νέα διεθνής συμφωνία για την ψηφιακή φορολογία, σύμφωνα με τον Macron. Οι εταιρείες που καταβάλλουν τον φόρο της Γαλλίας θα αποζημιωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διεθνής συμφωνία, πρόσθεσε.

«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά σε διμερή βάση, έχουμε μια συμφωνία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μεταξύ μας» τόνισε ο Macron.

Η Γαλλία έθεσε φόρο 3% τον Ιούλιο, ο οποίος στοχεύει σε περίπου 30 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως το Facebook, το Amazon και το Google. Ισχύει για επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ (830 εκατομμύρια δολάρια) που προέρχονται από «ψηφιακές δραστηριότητες», συμπεριλαμβανομένων 25 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με το μέτρο τον Ιούλιο, λέγοντας ότι «στοχεύει άδικα τις αμερικανικές εταιρείες», ενώ ο Πρόεδρος Trump απείλησε να επιβάλει δασμούς στα γαλλικά αγαθά σε αντίποινα.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εργάζεται για μια πολυμερή λύση για την ψηφιακή φορολογία, αλλά δήλωσε ότι δεν θα καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το 2020.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr