NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το εμπόριο και η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ στην ατζέντα των συζητήσεων του G7

Το εμπόριο και η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ στην ατζέντα των συζητήσεων του G7
27_08_2019 | 12:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Στην ατζέντα των συζητήσεων του G7, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκαν θέματα που αφορούν το εμπόριο.

Οι ηγέτες συζήτησαν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και τα θέματα που σχετίζονται με τις εμπορικές εντάσεις. Επίσης, μίλησαν για τη διεθνή φορολογία, ιδίως για μια συντονισμένη προσέγγιση στο ζήτημα της φορολογίας στον ψηφιακό τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο διαφύλαξης του εμπορικού συστήματος βάσει κανόνων και τον τρόπο μείωσης της τρέχουσας έντασης γύρω από θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο. Επίσης ανέθεσαν στους υπουργούς οικονομικών του G7 να παρακολουθήσουν στενά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) βρέθηκε επίσης στην ημερήσια διάταξη, μετά τη δέσμευση που δόθηκε στη σύνοδο κορυφής των G20 στη Οζάκα για τον εκσυγχρονισμό του ΠΟΕ.

«Η G7 επιθυμεί να επανεξετάσει τον ΠΟΕ για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα όσον αφορά στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, στην γρηγορότερη επίλυση των διαφορών και στην εξάλειψη των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών» όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Η G7 δεσμεύτηκε να επιτύχει το 2020 μια συμφωνία για την απλούστευση των ρυθμιστικών φραγμών και τον εκσυγχρονισμό της διεθνούς φορολογίας στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr