NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Βρετανία: Το Brexit προκαλεί αβεβαιότητα στον χώρο του fintech

Βρετανία: Το Brexit προκαλεί αβεβαιότητα στον χώρο του fintech

Το Digital Finance Forum (DFF), ένα δίκτυο ιδρυτών στη Βρετανία γύρω από το finteανησυχούνch, δημοσίευσε μελέτη που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας στους τρεις ιδρυτές του τομέα είναι αισιόδοξος για την ικανότητα της Βρετανίας να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον χώρο τα επόμενα πέντε χρόνια. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο σημερινός παγκόσμιος ηγέτης στο fintech.

Εντούτοις, η μελέτη αποκαλύπτει ζητήματα που οι ιδρυτές βλέπουν ως βασικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και τον κλάδο τους, όπως η πρόσβαση σε ταλέντο και κεφάλαια, καθώς και η αβεβαιότητα του Brexit.

Τρεις στα πέντε (61%) αναφέρουν τη δυσκολία πρόσληψης αρκετού καλού ταλέντου, μηχανικών και ειδικών γύρω από το engineering και τα προϊόντα, ως τα εμπόδια που απειλούν να περιορίσουν τη δεσπόζουσα θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ιδρυτών Fintech (29%) ανησυχούν ότι η έλλειψη πρόσβασης σε κεφάλαια θα επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις τους. Επίσης, η αβεβαιότητα του Brexit είναι ένας παράγοντας στις ανησυχίες των ιδρυτών για το μέλλον, όπου πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (69%) δηλώνουν ότι ανησυχούν ή ανησυχούν εξαιρετικά για τον αντίκτυπο της εξόδου στις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι (πάνω από το 60%) είναι πιο αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις τους τώρα από ότι ήταν στην αρχή του έτους.

Η μελέτη περιγράφει επίσης μια σειρά από ιδέες για το πώς η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του συστήματος της βίζα, της ανάγκης να έχουν οι founders μεγαλύτερο λόγο στα ζητήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, της ύπαρξης ενός υφυπουργού τεχνολογίας ο οποίος θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τεχνολογικής κοινότητας αλλά και της βελτίωσης του καθεστώτος γύρω από τις χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr